Este important certificatul de securitate SSL?

Este important certificatul de securitate SSL?

In prezent tot mai multe afaceri online aleg sa isi securizeze site-urile web cu un certificat de securitate SSL. Dar inainte sa prezentam avantajele sale, sa vedem ce inseamna defapt el.

Ce este certificatul de securitate SSL?

Certificatele de securitate SSL (sau Secure Sockets Layer), sunt o tehnologie care securizeaza schimbul de informatii dintre serverul care gazduieste site-ul si browserul utilizatorului care navigheaza pe site. Asadar, odata instalat pe site, certificatul oferta un upgrade de securitate considerabil, criptand informatiile in asa mod incat ele nu pot fi decriptate decat de serverul caruia ii sunt adresate.

Avantajele utilizarii unui certificat SSL

Pe langa informatiile securizate de care am amintit anterior, certificatul SSL mareste de asemenea, increderea clientilor dvs, mai ales daca utilizati un magazin online si aveti implementata plata cu cardul. Totodata, instalarea unui astfel de certificat va ofera o pozitie mai buna in cautarile din motorul de cautare Google.

Este bine de stiut ca pentru instalarea unui certificat SSL aveti nevoie de un ip dedicat obligatoriu! De asemenea, certificatele SSL se achizitioneaza pe o durata de un an.

Lasa un comentariu

Ne face placere sa citim parerile cititorilor nostri.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.