Promovarea Web este in momentul de fata singura metoda care iti poate face site-ul cunoscut pe internet pentru o lunga durata de timp. Practic, procesul de promovare web implica doua ramuri principale: Publicitatea pe Internet si Optimizarea SEO. Aceste metode ajuta site-ul dvs. sa fie gasit cu usurinta in motoarele de cautare, dupa anumite cuvinte sau fraze cheie care reprezinta cel mai bine afacerea dvs.

Majoritatea companiilor cred ca a avea un site web pe internet este suficient, insa lucrurile nu stau deloc asa. Probabil ati observat la agentiile de webdesign ca, pe langa ofertele de realizare site, sunt incluse si pachete de promovare web (publicitate sau optimizare SEO) pentru motoarele de cautare. Este important de stiut ca un site web de prezentare sau un magazin online de produse este practic invizibil pe internet daca nu a trecut printr-un proces de promovare sau optimizare in motoarele de cautare. Dar sa incepem cu inceputul.

Ce este publicitatea web?

Publicitatea unui site reprezinta acele campanii de reclama prin care site-ul poate fi vizibil pe alte site-uri (din aceeasi nisa) prin afisarea unor bannere publicitare, a unor articole dedicate domeniului de activitate sau a unor spoturi video publicitare. Din categoria de publicitate pe internet mai face parte si email marketing-ul sau acele email-uri trimise periodic unor potentiali clienti (care isi dau acordul sa le primeasca) sub forma de newsletter.

Ce este optimizarea seo?

SEO sau Search Engine Optimization reprezinta totalitatea interventiilor la care este supus un site web sau un magazin online pentru a-i manipula favorabil pozitia pe pagina de rezultate a motoarelor de cautare. De exemplu, daca dvs. doriti ca site-ul sa apara printre primele rezultate in Google dupa un anumit cuvant sau o fraza cheie veti lua in considerare procesul de optimizare seo.

Ca si o concluzie este bine de stiut ca procesul de publicitate pe internet este mult mai costisitor decat unul de optimizare seo deoarece are un impact mai mare vizual asupra clientilor, rezultatele se observa imediat insa doar pe perioada campaniilor de publicitate. Optimizarea seo are rezultate pe o durata mai mare de timp, insa acestea apar mai greu datorita vitezei de indexare si clasare a site-ului de catre motoarele de cautare.

  Start 70€/luna Basic 100€/luna Standard 150€/luna Plus 200€/luna
  Cere oferta Cere oferta Cere oferta Cere oferta
Analiza concurentei    
Optimizare cuvinte cheie24610
Realizare si optimizare robots.txt    
Realizare si optimizare sitemap.xml    
Optimizare meta-taguri  
Inregistrare si configurare Google Analytics   
Inscriere in motoare de cautare    
Integrare Facebook   
Statistici si raport vizitatori   
Inscriere in directoare web10203050
Analiza continutului duplicat     
Suport tehnic